Kerstins resa med cancer – Bli frisk genom samarbete med kroppens självläkande förmåga

(Ursprungligen publicerad  3dje juni 2013 på Newsvoice: http://bit.ly/1Mg974b)

 

Kerstin Unger-Saléns vittnesmål: ”Min resa med cancer” handlar om hur hon blev frisk från cancer med hjälp av kroppens egen självläkande förmåga. I en tidigare artikel i NewsVoice ”Kerstin botade cancern med alternativmetoder” går hon igenom tänkandet runt cancerbehandling i större drag, men här går hon in på detaljerna.

En dag för 16 år sedan när jag stod och målade, ringde min gynekolog från Sverige och meddelade att jag hade livmodercancer. Han uppmanade mig att komma hem inom en vecka för att opereras och sen skulle jag påbörja cellgiftbehandling och antar jag, strålning.
Hur många har inte nåtts av samma cancerbesked som jag fick?
Cancer är en epidemi och snart kommer varannan människa får cancer någon gång i sitt liv, så jag förstod att det här var jag inte ensam om. Det är en degenerativ ålderssjukdom som kryper allt längre ner i åldrarna ju mer vår omgivning blir förgiftad och vi fortsätter äta en typisk västerländsk diet som består av alltför mycket socker, processade matvaror och kött.
Få sjukdomar skrämmer oss mer än cancer för den framställs som den värsta fienden som kan invadera våra kroppar. Jag ifrågasätter sanningshalten i det påståendet och är övertygad om att cancer är konsekvensen av en ohållbar situation i kroppen. Det är en sista strategi för cellerna att överleva. Inte en en fientlig invasion som händer utan anledning.
Oavsett hur vi upplever cancer utlöser ett sådant besked en personlig kris i vårt inre som kan bli en rejäl ögonöppnare. I mitt fall ändrade det radikalt på mitt perspektiv om hur allas vår hälsa påverkas direkt av miljöförstöring, i kroppen och på jorden.
Jag ställdes inför mitt livs största utmaning

Eftersom både min pappa och bror dött i cancer trots att de gått igenom de normala behandlingsrutinerna, insåg jag att skolmedicinen inte kan erbjuda några garantier för att bli frisk. Jag valde därför att bli involverad i min egen läkningsprocess. Jag ville pröva att först försöka vända förloppet innan jag gick med på att opereras, ta cellgifter och eventuellt strålning.
Den som väljer att satsa helt på den giftfria och naturliga vägen bör nog, liksom jag själv gjorde, sätta en tidsgräns för hur länge det får dröja innan en positiv förändring uppnåtts. Man ska inte vänta inte för länge.
Du har tid att pröva alternativa benhandlingsmetoder

Man kan använda den tidslucka som oftast finns i väntan på operation eller behandling för att sätta igång med omläggning av kost etc., eller bege sig till en holistisk och integrativ cancerklinik i utomlands.
När jag intervjuade en före detta onkolog från Karolinska Sjukhuset förklarade han för mig att för det mesta spelar det ingen roll om behandlingen påbörjas direkt eller några månader senare. Han menade att cancer tagit så lång tid på sig att utvecklas, att en månad eller två inte brukar ha någon avgörande betydelse för utkomsten av behandlingen.
Det är bra att veta. Den tiden kan användas för att försöka stanna upp cancerväxten och åstadkomma en positiv förändring.
Det faktum att jag blev frisk är ingen garanti för att den som eventuellt har cancer och läser detta, också ska bli frisk. Alla fall är unika, men många forskningsstudier visar att det går att förebygga cancer på många olika sätt och det finns effektiva och ogiftiga cancerterapier som verkar på ett skonsamt sätt.
Visst hade jag mina stunder av rädsla men inför perspektivet att tvingas gå med på de giftiga behandlingar i skolmedicinens försorg, valde jag det som föreföll minst skrämmande i mina ögon.
När vi förstår vad som medverkar till cancer vet vi också hur den kan botas
Den självläkande människan av Sanna Ehdin AnandalaDessutom är jag övertygad om att det inte räcker att ensidigt försöka eliminera tumören utan att också ha undanröjt det som ger upphov till cancern. Först ville jag inleda ett samarbete med min egen kropp och inte börja med en veritabel krigföring vilket gängse cancerbehandlingar oftast innebär. Många läkare och onkologer som arbetar på komplementärmedicinska cancerkliniker i Tyskland (tex: www.Dr-Kessler.com eller Arcadiakliniken, www.arcadia-praxis.de) är eniga med mig att cancer är ett sjukt tillstånd i hela människokroppen som måste rättas till inte enbart genom att eliminera tumören.
Det är också ett medicinskt faktum att cancerceller ambulerar runt i kroppen allt som oftast under livets gång. I normala fall kan immunförsvaret eliminera dessa cancerceller.
”Vi kan ha haft cancer och den kan ha försvunnit genom
kroppens egen försorg utan att vi haft en aning om det.”
Läkaren reagerade och ansåg att Kerstin var oansvarig

Min gynekolog blev upprörd när jag meddelade att jag inte tänkte komma hem med en gång. Han tyckte jag var oansvarig och avsade sig fortsatt kontakt. För mig är det självklart att alla bör ha rätt att få utöva fritt val av vilken cancerbehandling de vill ha. Dessa val tillhör oss patienter och vår kropp eftersom det är vi och inte läkaren som måste bära konsekvensen av behandlingsbesluten.
Jag bad min läkare att sända mina papper till ett ultramodernt cancerklinik i Barcelona där jag planerade nästkommande undersökning.
”Efter 6 veckors egenterapi lät jag göra en ny biopsi och en PET-röntgen.
Det visade sig att tumören inte längre var malign och dessutom hade
den krympt. Efter ytterligare tre månader var den helt borta”.
PET-röntgen är intressant för den anses vara en av de bästa redskapen för att upptäcka cancer. Man injicerar vanligtvis radioaktivt glykos hos patienten varefter man utför en skivepitel-röntgen för att upptäcka de sockerhungriga tumörcellerna. Cancerceller producerar nämligen sin energi geneom sk anaerobisk glykolys vilket betyder att cancerceller har ett stort behov av socker. Därför bör vi alla reducera vårt sockerintag och avstå helt om vi fått cancer eller håller på med rehabilitering efter vanlig cancerbehandling.
PET-röntgen finns enbart på vissa sjukhus i Sverige.
Vad förorsakar egentligen cancer?

Att vårda sina celler och veta vad de behöver för att fungera optimalt är ett viktigt steg för att förebygga cancer och se till att man inte får återfall.
Cancer förorsakas på cellnivå och av många olika skäl. En grundläggande anledning är brist på syretillförsel till kroppens celler vilket påverkar deras metabolism negativt. Det tvingar fram anaerobisk cellandning vilket också är kännetecknande för cancerceller. (Ref: Dr. Joseph Gold, MD och direktör för Syracuse, New York Cancer Research Institute samt nobelpristagaren i biokemi, Otto Warburg.)
Ytterligare faktorer som ökar risken för cancer:
dåliga kostvanor, näringsbrist,
nedsatt immunförsvar, bla till följd av dålig tarmhälsa,
fria radikaler,
lågt PHvärde eller försurning,
jästsvampen candida,
dålig livsstil och brist på motion,
kroniska inflammationer,
tungmetaller och miljögifter,
gammalt amalgam i tänderna,
inflammerade rotkanaler,
rökning,
gifter och konstiga tillsatsämnen i maten,
syntetiska hormoner (P-piller eller hormonersättning vid menopaus),
röntgen och annan strålning,
negativa tankar,
stress,
trauma och
emotionell obalans.
I 2 till 5 % av fallen kan cancer vara genetiskt betingat, i andra fall provocerad av virus och parasiter.

2 thoughts on “Kerstins resa med cancer – Bli frisk genom samarbete med kroppens självläkande förmåga

 1. Hej och tack för din värdefulla blogg!
  Jag har två frågor till dig:
  1) Varför använder du det engelska ordet potassium för kalium?
  2) Tror du att kött är av ondo oavsett kvalite’?
  Jag tror att vi skall äta kött men bara naturbetat och närslaktat får- och nötkött, alltså från får och kor som ätit gräs och örter. Tyvärr är det svårt att hitta natur-uppfött griskött, det räcker ju inte att det är ekologiskt.

  • Hej Kerstin, att jag skrev potassium instället för kalium var bara ett fel.
   Ang kött så har det gjorts åtskilliga undersökningar var cancer är vanligast förekommande och det överensstämmer med de länder där man äter mest kött och charkuterier. Sen är det ju en väldig skillnad mellan att förebygga cancer eller lägga om kosten när man redan har cancer. Det sistnämnda behöver naturligtvis en mycket striktare diet där kött ska intagas mycket restriktivt och endast ekologiskt eller vilt.Kött samt mejeriprodukter och ägg innehåller något som kallas växtfaktor och det vill man undvika om man har cancer eftersom det anses hjälpa tumören att växa. Jag själv äter kött någon gång i veckan.jag äter bara ekologiskt kött och gris är uteslutet. Tyvärr finns mycket kött från utlandet (kanske även i Sverige) som uppföds på genmodifierad föda och dessutom får de hormontillväxtmedel samt regelbunden antibiotika. Stressade djur uppfödda som industriprodukter är stressade djur och av bara den anledningen är det inte ett friskt kött.
   Fisk bör man också vara noggrann med och inte äte annat än vild.Alltså inte odlad lax heller.Sorry.
   Som bra fetter räknas ekologiskt kokosfett, ekologiskt smör, bra högklassig olivolja ( fast inte för stekning) och indiskt Ghee.Hoppas detta gett dig svar.med vänliga hälsningar Kerstin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *